Hvordan jeg begynte med Kurilean Bobtail

Jeg så denne veldig spesielle katten på Facebook en dag. Den var tilsalgs fra en oppdretter i Danmark... den hadde et veldig spesielt utseende... og så så jeg at den ikke hadde hale! Jeg måtte vite mer!

Det var midt på sommeren i 2014 at jeg så denne annonsen for kattunge til salgs på Facebook. Det var den søteste lille krabaten og den hadde et spesielt "look" som var veldig tiltalende. Så så jeg at den var haleløs, og det var noe veldig nytt for meg! Mens jeg satte meg opp som interessert hos oppdretteren så bestemte jeg meg for å besøke en katteutstilling i nærheten av der jeg bor, for å hilse på folk med samme rase. Joda, dette var rasen for meg, jeg var helt solgt! I midten av September så reiste vi ned til Danmark og tok med oss Knerten hjem (DK KorZhik's Black Parrot).


Hvor historien begynner!

Knerten viste seg å være alt det jeg ble lovet av en Kurilean Bobtail. Søt, kjærlig, flyttet rett inn. Han tilpasset seg sitt nye hjem og sine nye søsken (Pettrus og Sammie - huskatter) veldig raskt. Det var som om at han var født her.

Omtrent ett år senere så kom Lillemor (DK KorZhik's Angelica Delamain) på besøk (rett og slett invitert som en grill-gjest - og jammenimeg så ble hun. 


Både Knerten og Lillemor var kastrerte når de flyttet inn hos meg. På utstillinger ble de vist som kastrater, og de har begge to gjort det veldig bra. Knerten fikk Best in Show som ungdyr, og et par Best i Variant. Han oppnådde Supreme Premier i 2017. Lillemor har noen flere Best i Show (7) og mange flere Nominasjoner, samt en eller to Best i Variant. Hun ble også Supreme Premier i løpet av 2017 om jeg ikke husker feil. Dette er den høyeste tittelen for kastrater.

I mellomtiden, i 2017, så flyttet Lillebror inn. Han er en fertil hannkatt i fargen Sort Smoke.

I September 2019 flyttet Georgine inn, hun kommer fra Russland og er første fertile hunnkatten i huset... I september 2020 fikk hun (og jeg) sitt første kull, i samarbeid med NO*RGJ Cats and Breeder Galina Furholt. Kattene ble registrert under RGJ Cat's stamnavn.


Get in Touch

Would you like to know more about Kurilean Bobtails or you have enquiry about one of our cats or kittens, feel free to get in touch!
 

Contact Us